Köttfärsknyten

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

Gjorda på gårdagens tacorester, men fungerar ju absolut att göra på "nygjord" köttfärs också! Kan varieras allt efter tycke och smak!

Ingredienser

  • 1 förpackning kyld smördeg
  • 250 g tacofärs
  • ½ burk (220 gram) tacosås
  • ½ burk (250 gram) gräddfil
  • ½ burk (140 gram) majs
  • 1/4 finhackad lök
  • Instruktioner

    Dela smördegen i 6 delar. Fördela köttfärsen ovanpå, klicka på tacosås, gräddfil, majs och lök efter smak. Nyp ihop smördegen till små knyten, det gör inget om det inte blir fullkomligt tätt eftersom att fyllningen inte är så lös. Sätt in i ugnen, 200 grader ca 20 minuter tills smördegen fått lite färg och är frasig. Servera med en fräsch sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    kafferasten 26 mars 2010

    Inte Smördag väl.. utan Smördeg:) Ser och låter inte helt fel med dessa knyten.. testar säkert:)

    anncatrin_wikblad 26 mars 2010

    Ha ha ha! Fast det lät väl ganska fint med en smördAg!? Mer vackert än gott kanske! Såklart ska det vara smördEg som man ska ha! :-D Tack för påpekan, jag har ändrat nu!

    gunnelpetersson 25 maj 2010

    Mycket gott till kvällsrätt stekte färsen tidigare på dagen va bara att dela smördegen o lägga på alla ingredienserna och nypa ihop in i ugnen .väldigt uppskattat !och gott!! hälsningar gunnel

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben