Indiska köttfärsknyten

Serverar: 12 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

Supergoda! Bjud en god grönsallad till, för det är pricken över i-et.

Ingredienser

  • Pirogdeg
  • 6 dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 250 g smör
  • 1 ägg
  • ½ tsk ättiksprit
  • 2-3 msk vatten
  • Fyllning
  • 125 g haricots verts, delade i 2 cm stora bitar
  • 2 msk rapsolja
  • 500 blandfärs, eller annan färs
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar, malen
  • 40 g kerala curry, eller mango curry eller vanlig curry
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Ugnstemperatur 200º. Blanda mjöl och salt. Smula ner smöret i mjölet. Vispa upp ägget med ättika och vatten. Tillsätt blandningen och arbeta ihop till en deg. I matberedare kan alla ingredienser blandas på en gång. Låt stå kallt i 1 timma.
    2. Stek bönorna under tiden i hälften av oljan. Ta upp och ställ åt sidan. Stek färsen i resten av oljan. Tillsätt bönor, kryddor och blanda väl.
    3. Kavla ut degen på mjölat bakbord till en cirka 2 millimeter tunn fyrkant och skär den i mindre fyrkanter, cirka 15 x 15 centimeter.
    4. Bjud en grönsallad till, för det är pricken över i-et!
    5. Vispa upp ägget lite med en gaffel och pensla på fyrkanternas kanter. Lägg cirka 2 matskedar färs i mitten av varje fyrkant. Vik ena hörnet mot det motsatta hörnet till en trekant och kläm ihop kanterna mot varandra.
    6. Lägg paketen på en plåt med bakplåtspapper. Pensla resten av ägget över alla knytena. Grädda i ugn cirka 15 minuter tills knytena är gyllenbruna. Servera med sallad och sweet chilisås. Mums!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben