Indiska köttbullar

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Supergoda köttbullar med kryddig, indisk smak. Är godast med ris som tillbehör:)

Ingredienser

  • 400 g nötfärs
  • 3 msk ströbröd
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk garam masala
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • Färsk koriander eller persilja
  • Sås
  • 1/2 dl vatten
  • 2 1/2 dl Kelda klassisk gräddsås eller matlagningsgrädde
  • 1/2 tsk garam masala
  • 1/2 tsk gurkmeja
  • Instruktioner

    Blanda ströbröd och mjölk och låt det svälla ca 5 min. Rör i salt, garam masala, vitlök och färsen. Arbeta färsen smidig och forma till stora, ovala köttbullar. Stek dem i smör i en stor stekpanna runt om, ca 5 min. Häll i vattnet och såsen. Krydda med garam masala och gurkmeja. Låt såsen koka några minuter och strö ev. över grovhackad koriander. Servera som sagt gärna med ris, (basmatiris är allra godast) och en god sallad:)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben