Indiska köttbullar med sesamfrön

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Kanel, kardemumma och spiskummin ger köttbullarna spännande smak. På bilden syns även saffransris och raita finner ni ibland mina andra recept. Här presenteras en hel meny. Smaklig måltid.

Ingredienser

  • 500 g lammfärs
  • 1 gul lök
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 1 ägg
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • ½ tsk spiskummin
  • 1 dl skållad skalad och hackad mandel
  • Sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°. Skala och finhacka löken. Arbeta samman alla ingredienserna utom sesamfröna till en smidig färs. Forma ovala bullar och rulla dem i sesamfrön. Lägg köttbullarna i en smord eldfast form. Ringla över flytande matfett.
    2. Stek bullarna mitt i ugnen ca 20-25 minuter. Vänd dem då och då under stektiden. Bjud saffransris och raita till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben