Indiska köttbullar - koftas - med gurka

Mammas goda doftande köttbullar med inspiration av Indien...

Ingredienser

  • 500 g nöt eller blandfärs
  • ½ finhackad grön chili
  • 1 finhackad gul lök
  • 1½ dl gräddfil
  • 1 tsk salt
  • 3 msk hackad bladpersilja
  • 1 tsk koriander
  • 2 tsk riven färsk ingefära
  • ½ tsk garam masala
  • 2 msk Svenskt Smör
  • Gurka i gräddfilssås
  • 1 färsk gurka
  • Salt
  • 2 dl gräddfil
  • ½ tsk chilipeppar
  • ½ tsk garam masala
  • 1½ grön chili
  • Instruktioner

    1. Börja med gurkan och skiva den tunt med en osthyvel.
    2. Strö över salt och låt stå ca 1 timme.
    3. Krama vätskan ur gurkan. Blanda gräddfil, gurka och kryddor. Smaka av med salt. Lägg upp i en skål och strö chili över. Låt stå kallt till servering.
    4. Blanda färsen med övriga ingredienser och forma till köttbullar. Bryn dem i smör i en stekpanna. Sänk värmen och låt köttbullarna eftersteka 3-5 minuter.
    5. Servera dem med gurkan och t ex råstekt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben