Indiska köttbullar

Serverar: 4 portioner

Prova på nya köttbullssmaker...Spännande smak av garam masala och gurkmeja som ger såsen läcker färg.

Ingredienser

  • 400 g nötfärs
  • 3 msk ströbröd
  • 1 ½ dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • ½ krm svartpeppar
  • 1 tsk garam masala
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • Färsk koriander eller persilja
  • Sås
  • ½ dl vatten
  • 3 dl Keldasås
  • ½ krm vitlökspulver
  • ½ tsk garam masala
  • ½ tsk gurkmeja
  • Instruktioner

    1. Blanda ströbröd och mjölk och låt det svälla ca 5 min. Rör i salt, svartpeppar, garam masala, vitlök och färsen.
    2. Arbeta färsen smidig och forma till stora, ovala köttbullar.
    3. Stek dem i smör i en stor stekpanna runt om, ca 5 min. Häll i vattnet och såsen. Krydda med vitlökspulver, garam masala och gurkmeja.
    4. Låt såsen koka några minuter och strö över grovhackad koriander.
    5. Basmatiris är gott till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben