Köttfärspytt

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Poppis bland barn

Ingredienser

  • 8 Potatisar
  • 1 Morot
  • 1 msk Olja
  • 2 Rödlökar
  • 1 msk Matfett
  • 500 g Köttfärs
  • 1 Röd Paprika
  • Salt
  • Peppar
  • 1 tsk Tex Mex-krydda
  • Sås
  • ½ gurka
  • 2 dl Matyoghurt
  • ½ tsk Salt
  • 1 Vitlöksklyfta
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Skala och tärna potatis och morot. Blanda med olja och bred ut i långpanna. Stek i ugn 15 minuter.
    3. Skala och hacka löken. Fräs den i matfett. Lägg i färsen och fräs den smulig. Dela, kärna ur och tärna paprikan och lägg i. Krydda och vänd ner potatisen.
    4. Riv gurkan och krama ur vattnet. Blanda med matyoghurt, salt och pressade vitlök.
    5. Servera till pytten.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Nallepuh13 5 mars 2009

    Jättegott! Tack Lilloo för receptet det här kommer jag göra många gånger!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben