Köttfärspytt

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Servera pytten direkt ur pannan med bröd och strimlad sallad.

Ingredienser

  • 8-10 potatisar. ca 800 g
  • 1 msk olja
  • 2 gula lökar
  • 2 röda paprikor
  • 1 msk flytande margarin
  • 500 g köttfärs
  • 1 tsk salt
  • 2 krm grovmald svartpeppar
  • 4 saltgurkor
  • Instruktioner

    Skala och fintärna potatisen. Lägg potatisen i en långpanna och häll över olja. Stek mitt i ugnen i 250°C, ca 15 min. Skala och hacka löken. Skölj, kärna ur och fintärna paprikorna. Fräs lök och paprika i flytande margarin några minuter. Tillsätt färsen och låt steka med tills den fått fin färg och blivit smulig. Krydda med salt och grovmald svartpeppar. Tärna saltgurkan och vänd i tillsammans med den färdiga potatisen. Klipp gärna lite grönt över den färdiga pytten t ex persilja, gräslök eller basilika.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben