Köttfärsrulle

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Ett gott alternativ istället för tidsödande piroger.

Ingredienser

  • 400 gram köttfärs
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 morot, riven
  • 1 rotselleri, finhackad
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk basilika
  • 1 tsk oregano
  • 1 dl vatten
  • Deg
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ dl matolja
  • 2 dl vatten
  • ½ tsk salt
  • Till pensling
  • 1 ägg, uppvispat
  • 2 msk sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Fräs lök, vitlök och rotsaker i lite matfett. Lägg över i en gryta. Bryn köttfärsen och lägg över i grytan. Häll i vatten, tomatpuré och kryddor. Låt puttra under lock i ca 10 min. Låt köttfärssåsen kallna.
    2. Sätt på ugnen på 200 grader.
    3. Häll alla ingredienser till degen i en matberedare. Kör tills degen släpper från skålens kanter. Kavla ut degen till ca 30x40 cm.
    4. Bred ut den kalla fyllningen över 2/3 av degen. Rulla ihop som en rulltårta med den tomma delen sist (fyllningen breder ut sig automatiskt när du rullar). Tryck till kanterna ordentligt.
    5. Lägg med skarven nedåt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Pensla med ägg och strö över sesamfrön. Grädda i 200 grader i 30 minuter.

    Liknande recept

    4.3
    45 min
    4-5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben