Rödlöksfyllda köttfärsrullar

Serverar: 4 portioner

Kan bara säga "GOTT"

Ingredienser

  • 2 st rödlökar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 burk ansjovisfiléer
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 400 g köttfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl köttbuljong (tärning plus vatten)
  • 1t sk soya
  • 1 1/2 msk maizenaredning för mörka såser
  • Instruktioner

    Skala och finhacka rödlöken. Fräs löken i hälften av matfettet i en stekpanna. Låt ansjovisfiléerna rinna av och hacka dem. Tillsätt ansjovishacket och persiljan och låt det fräsa med i stekpannan några minuter. Låt svalna. Dela köttfärsen i fyra delar. Platta ut varje köttfärsdel på en vattensköljd skärbräda. Fördela lökfräset på köttfärsen. Rulla ihop varje del till en rulle. Hetta upp resten av matfettet i en stekpanna. Stek köttfärsrullarna runt om och krydda med salt och peppar. Tillsätt buljong och soya och låt köttfärsrullarna bräsera under lock 6-8 minuter. Red skyn med maizenaredning. Servera köttfärsrullarna med skyn, kokt potatis och ärtor. Tips!! Rivet äpple i köttfärssmeten för rullarna saftiga. Äpplets friska sötma bryter fint mot ansjovisens sälta.

    Liknande recept

    4.3
    45 min
    4-5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben