Serverar: 4 portioner
Kan bara säga "GOTT"
Skala och finhacka rödlöken. Fräs löken i hälften av matfettet i en stekpanna. Låt ansjovisfiléerna rinna av och hacka dem. Tillsätt ansjovishacket och persiljan och låt det fräsa med i stekpannan några minuter. Låt svalna. Dela köttfärsen i fyra delar. Platta ut varje köttfärsdel på en vattensköljd skärbräda. Fördela lökfräset på köttfärsen. Rulla ihop varje del till en rulle. Hetta upp resten av matfettet i en stekpanna. Stek köttfärsrullarna runt om och krydda med salt och peppar. Tillsätt buljong och soya och låt köttfärsrullarna bräsera under lock 6-8 minuter. Red skyn med maizenaredning. Servera köttfärsrullarna med skyn, kokt potatis och ärtor. Tips!! Rivet äpple i köttfärssmeten för rullarna saftiga. Äpplets friska sötma bryter fint mot ansjovisens sälta.