Köttpaté

Serverar: 6 portioner

Huvudrätt

Ingredienser

  • 300 g kycklinglever
  • 2 msk smör
  • 1 1/2 dl ströbröd vete
  • 4 dl mellanmjölk fett 1,5%
  • 1/2 dl vispgrädde fett 40%
  • 800 g nötfärs
  • 3 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 2 st ägg
  • Instruktioner

    1. Låt ströbrödet stå och svälla i mjölk ca. 10 min. Tina kycklinglevern. Skär bitarna i halvor och fräs dem i smör. Låt svalna. Blanda färsen med ägg, salt, peppar, pressad vitlök och den avsvalnade kycklinglevern.
    2. Sätt ugnen på 225 gr.
    3. Häll färsen i en smord form (ca 2 liter). Täck med folie. Grädda i vattenbad 1-1,20 tim. Låt patén stå en stund i formen och vila före den stjälps upp. Cumberlandsås smakar bra till, tillsammans med bröd och grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben