Fransk köttpaté

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme

Lite ovanligare köttpaté, eftersom den innehåller leverpastej och champinjoner. Jättegod.

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 1½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 liten finhackad lök
  • 200 g bredbar leverpastej
  • 2 msk vetemjöl
  • 200 g hackade smörfrästa champinjoner
  • 2 ägg
  • 2 dl kall buljong av tärning
  • Garnering
  • Skivade champinjoner
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Blanda färsen först med salt, sedan med lök, pastej och peppar. Tillsätt mjöl, ägg, buljong och champinjoner. Rör tills färsen är väl blandad.
    3. Lägg den i en smord avlång form, ca 1½ liter. Släta till ytan och grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme.
    4. Låt patén svalna innan den stjälps upp. Garnera.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben