En kinesisk dessert som är väldigt lättlagad och god om man gillar kokos. Servera gärna med färsk frukt t ex mango.
Ingredienser
4 dl tjock kokosmjölk, ej light
2½ dl mjölk
5 dl vatten
1.25 dl socker
12 g agar-agar
1.25 dl kokos
Instruktioner
- Häll kokosmjölken, mjölk och vatten i en kastrull. Tillsätt socker och agar-agar och blanda väl.
- Koka upp och låt därefter sjuda under omrörning ca 3 minuter. Rör ner kokosen.
- Skölj ur en fyrkantig form med vatten, häll i kokosblandningen i formen och låt därefter puddingen stå i rumstemperatur för att svalna och stelna. Skär den därefter i 24 fyrkantiga bitar. Servera puddingen kall ev tillsammans med färsk frukt.
Kommentarer (2)
Relaterade Artiklar
Asiatiska desserter
Det har ju blivit så populärt med asiatisk mat, inte bara kinesiskt...
Vad är aga-agar???
Agar-agar är ett pulver som används istället för gelatin. Det används ofta av vegetarianer eftersom det är helt vegetariskt.