Kokospudding

Serverar: 8-12 portioner

En kinesisk dessert som är väldigt lättlagad och god om man gillar kokos. Servera gärna med färsk frukt t ex mango.

Ingredienser

  • 4 dl tjock kokosmjölk, ej light
  • 2½ dl mjölk
  • 5 dl vatten
  • 1.25 dl socker
  • 12 g agar-agar
  • 1.25 dl kokos
  • Instruktioner

    1. Häll kokosmjölken, mjölk och vatten i en kastrull. Tillsätt socker och agar-agar och blanda väl.
    2. Koka upp och låt därefter sjuda under omrörning ca 3 minuter. Rör ner kokosen.
    3. Skölj ur en fyrkantig form med vatten, häll i kokosblandningen i formen och låt därefter puddingen stå i rumstemperatur för att svalna och stelna. Skär den därefter i 24 fyrkantiga bitar. Servera puddingen kall ev tillsammans med färsk frukt.

    Kommentarer (2)

    annelieberggren 12 februari 2012

    Vad är aga-agar???

    pihal 12 februari 2012

    Agar-agar är ett pulver som används istället för gelatin. Det används ofta av vegetarianer eftersom det är helt vegetariskt.

    Relaterade Artiklar

    Asiatiska desserter
    Det har ju blivit så populärt med asiatisk mat, inte bara kinesiskt...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben