Serverar: 25-35 portioner
Chokladkaka med kokostäcke som är fruktansvärt god samt enkel och rationell att baka.
Ingredienser
4 ägg
6 dl socker
8 msk kakao
2 krm salt
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
180 g smält avsvalnat smör
Glasyr
1 påse (200 g) kokosflingor
1 dl ljus sirap
2 dl socker
1 ½ dl grädde
75 g smör
Instruktioner
- Sätt på ugnen. 200 grader. Smält smöret.
- Vispa ägg och socker. Blanda i kakao, salt, vaniljsocker och vetemjöl. Blanda sist i det smälta avsvalnade smöret.
- Bred ut kakan på en långpanna med bakplåtspapper. Grädda i 200 graders värme i 15 minuter.
- Gör under tiden glasyren i en kastrull.
- Blanda kokos, sirap, socker, grädde och smör och låt sjuda ca 5 minuter.
- När kakan är klar bred på glasyren och grädda ytterligare 10 minuter i ugnen.
- När kakan svalnat skär kakan i fyrkanter.
Liknande recept
Kommentarer (5)
Mycket högt betyg på denna kaka, har bakat den massor av gånger... Så skönt att jag slapp skriva in den själv :-)
UNDERBART, FANTASTISKT GOD!! ;)
Den här kakan är helt fantastiskt god. Jag älskar att göra den.
Laddade upp 2 bilder om det är okej, annars är det bara att plocka bort :)
Älskar denna kaka! Men nu till en liten fråga: Kan man strunta i grädden eller ersätta den med tex. mjölk?