Kokostoscakaka

Tid: 1 timme

Chokladkaka med kokostäcke som är fruktansvärt god samt enkel och rationell att baka.

Ingredienser

  • Kaka
  • 4 ägg
  • 6 dl socker
  • 8 msk kakao
  • 2 krm salt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 180 g smält avsvalnat smör
  • Glasyr
  • 1 påse (200 g) kokosflingor
  • 1 dl ljus sirap
  • dl socker
  • 1 ½ dl grädde
  • 75 g smör
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen. Smält smöret.
    2. Vispa ägg och socker. Blanda i kakao, salt, vaniljsocker och vetemjöl. Blanda sist i det smälta avsvalnade smöret.
    3. Bred ut kakan på en långpanna med bakplåtspapper. Grädda i 200 graders värme i 15 minuter.
    4. Gör under tiden glasyren i en kastrull.
    5. Blanda kokos, sirap, socker, grädde och smör och låt sjuda ca 5 minuter.
    6. När kakan är klar bred på glasyren och grädda ytterligare 10 minuter i ugnen.
    7. När kakan svalnat skär kakan i fyrkanter.

    Liknande recept

    4.8
    1 h
    25-35
    5

    Kommentarer (2)

    MERRIN 15 mars 2008

    hur mycket socker ska man ha till glasyren

    lottenruff 23 november 2009

    Jag undrar också hur mycket socker man ska ha till glasyren :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben