Smält smöret och häll i mjölken, värm till 37 grader. Häll vätskan i assistenten.
Smula i jästen och häll sedan i resten av ingredienserna. Arbeta degen smidig några minuter.
Jäs 30-40 minuter under bakduk.
Kavla ut degen rektangulärt och bred på fyllningen. (Ta äkta smör för att få ”kolasmak”! Ej margarin.)
Rulla ihop och skär bitar, lägg i formar på plåt.
Jäs 30 minuter.
Grädda (utan att pensla med något) 6-8 minuter i 250 grader.
Blanda en glasyr av florsocker, vaniljsocker och lite vatten.
Ringla glasyren över bullarna.
Fantastiskt goda bullar! Alla älskade dem :D Hade lite röd karamellfärg i glasyren så den blev rosa, toppade med lite ätbart glitter, rosa det med såklart ;) Lägger upp en bild, hoppas det är okej, om inte får du ta bort den. /Cassi
maguand5 december 2011
Jättebra med bild! De ser jättegoda ut! Nu häromdagen när jag bakade dem blandade jag i en påse saffran i degen, det blev jättegott! Ett tips inför jul. :-)
Fantastiskt goda bullar! Alla älskade dem :D Hade lite röd karamellfärg i glasyren så den blev rosa, toppade med lite ätbart glitter, rosa det med såklart ;) Lägger upp en bild, hoppas det är okej, om inte får du ta bort den. /Cassi
Jättebra med bild! De ser jättegoda ut! Nu häromdagen när jag bakade dem blandade jag i en påse saffran i degen, det blev jättegott! Ett tips inför jul. :-)