Kolabullar

Serverar: 120 portioner

Tid: 2 timmar

Godaste bullarna!!!

Ingredienser

  • Deg
  • 400 g smält smör
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 100 g jäst
  • 1 liter mjölk
  • 1 tsk salt
  • Knappt 1 påse vetemjöl
  • Fyllning
  • 500 g rumsvarmt smör
  • 4 dl socker
  • 8 msk florsocker
  • 8 msk vaniljsocker
  • Glasyr
  • florsocker
  • vaniljsocker
  • lite vatten
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och häll i mjölken, värm till 37 grader. Häll vätskan i assistenten. Smula i jästen och häll sedan i resten av ingredienserna. Arbeta degen smidig några minuter. Jäs 30-40 minuter under bakduk.
    2. Kavla ut degen rektangulärt och bred på fyllningen. (Ta äkta smör för att få ”kolasmak”! Ej margarin.) Rulla ihop och skär bitar, lägg i formar på plåt. Jäs 30 minuter.
    3. Grädda (utan att pensla med något) 6-8 minuter i 250 grader.
    4. Blanda en glasyr av florsocker, vaniljsocker och lite vatten. Ringla glasyren över bullarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Cassiopeya 3 december 2011

    Fantastiskt goda bullar! Alla älskade dem :D Hade lite röd karamellfärg i glasyren så den blev rosa, toppade med lite ätbart glitter, rosa det med såklart ;) Lägger upp en bild, hoppas det är okej, om inte får du ta bort den. /Cassi

    maguand 5 december 2011

    Jättebra med bild! De ser jättegoda ut! Nu häromdagen när jag bakade dem blandade jag i en påse saffran i degen, det blev jättegott! Ett tips inför jul. :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben