Kolacheesecake

Serverar: 10 portioner

Detta är något alldeles särskilt för alla kolaälskare, en cheesecake med krispig kolabotten, len kolafyllning och knapriga kolor som topping.

Ingredienser

  • 175 g italienska mandelbiscotti
  • 75 g smält smör
  • 1½ dl kolasås
  • 600 g Philadelphiaost
  • 2½ dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2½ dl kvarg
  • 1 tsk Maizena
  • 4 ägg
  • 10 kolor, fint tärnade
  • 1-2 dl vispad grädde till garnering (valfritt)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader. Mixa mandelbiscotti, smör och ½ dl kolasås i en mixer eller matberedare till en smulig deg. Ta fram en springform som är 23 cm i diameter. Pressa ner degen på bottnen och ca 4 cm upp på kanten.
    2. Lägg färskosten i en stor skål och vispa den luftig med elvisp. Vispa ner strösocker, vaniljsocker, kvarg och Maizena. Vispa ner äggen ett i taget på låg hastighet tills ostkrämen är blandad.
    3. Lägg 5 dl av ostkrämen i en skål och rör ner resten av kolasåsen i skålen. Slå kolasmeten i pajskalet. Häll resten av ostkrämen ovanpå och släta till ytan.
    4. Grädda i ugnen mellan 60-80 minuter tills kanterna är fasta och mitten fortfarande är lös. Låt svalna i formen 30 minuter och kyl sedan i minst fyra timmar.
    5. Ta ut cheesecaken ur formen och ställ de på ett fat. Lägg på tärnade kolor och garnera med vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben