Detta är något alldeles särskilt för alla kolaälskare, en cheesecake med krispig kolabotten, len kolafyllning och knapriga kolor som topping.
Ingredienser
175 g italienska mandelbiscotti
75 g smält smör
1½ dl kolasås
600 g Philadelphiaost
2½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2½ dl kvarg
1 tsk Maizena
4 ägg
10 kolor, fint tärnade
1-2 dl vispad grädde till garnering (valfritt)
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader. Mixa mandelbiscotti, smör och ½ dl kolasås i en mixer eller matberedare till en smulig deg. Ta fram en springform som är 23 cm i diameter. Pressa ner degen på bottnen och ca 4 cm upp på kanten.
- Lägg färskosten i en stor skål och vispa den luftig med elvisp. Vispa ner strösocker, vaniljsocker, kvarg och Maizena. Vispa ner äggen ett i taget på låg hastighet tills ostkrämen är blandad.
- Lägg 5 dl av ostkrämen i en skål och rör ner resten av kolasåsen i skålen. Slå kolasmeten i pajskalet. Häll resten av ostkrämen ovanpå och släta till ytan.
- Grädda i ugnen mellan 60-80 minuter tills kanterna är fasta och mitten fortfarande är lös. Låt svalna i formen 30 minuter och kyl sedan i minst fyra timmar.
- Ta ut cheesecaken ur formen och ställ de på ett fat. Lägg på tärnade kolor och garnera med vispad grädde.
Liknande recept
Kommentarer (0)