Serverar: 10-12 portioner
Smarrig tårta som räcker till många. Med muscovadosocker får kolacheesecaken en vuxen smak, trots att det är barnsligt gott!
Ingredienser
12 digestivekex
50 g smör
4 gelatinblad
3 msk vatten
2½ dl créme fraiche
2 dl ljust muscovadosocker
Liten nypa havssalt
2 tsk vaniljsocker
400 g philadelphiaost
Garnering
25 g kokosflingor
Florsocker
Instruktioner
- Krossa kexen fint. Smält smöret och blanda det med kexsmulorna. Tryck ut smulorna i botten på en rund form ca 24 cm i diameter, med löstagbar kant. Ställ i kylen.
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter, krama ur dem. Koka upp vatten och häll över gelatinbladen. Rör om tills de har lösts upp.
- Häll créme fraiche i en liten kastrull med muscovadosockret och en nypa havssalt. Värm försiktigt under omrörning tills sockret löst upp sig, 5-10 minuter.
- Rör ner gelatin och vaniljsocker i créme fraiche- blandningen. Tillsätt philadelphiaosten och vispa samman till en slät massa.
- Häll blandningen över digestivebottnen. Täck med plastfolie och låt stå kallt över natten.
- Kör en kniv runt sidorna av springformen, lossa därefter formen och ta bort den. Toppa med kokosflingor och sikta över ett tunt lager florsocker.
Liknande recept
Kommentarer (0)