Serverar: 16 portioner
Kolaklubban smakar nästan som dumleklubbor. Kolasmeten bör koka tills den är 130°, hårt kulprov för att den ska kunna skäras till klubbor och sättas på pinne.
1. Koka farinsocker, sirap och vispgrädde i en låg vid kastrull. Låt koka ca 30 minuter utan lock tills smeten är 130°. 2. Rör ner smöret klickvis. Häll smeten i en form med bakplåtspapper, 14x14 cm. Låt stelna något i kylen. Skär 16 bitar med oljad kniv eller klipp med sax. Dela pinnarna på mitten, stick in en i varje kolabit. Förvara svalt med bakplåtspapper mellan lagren om de inte doppas direkt. 3. Smält chokladen i bitar i mikrovågsugn eller i en skål över vatten- bad. Doppa klubborna i chokladen. Stick ner klubborna i en ägg- kartong eller oasis som blommor brukar sättas i för att chokladen på klubborna ska stelna. Förvara svalt med bakplåtspapper mellan lagren.