Kolanötter

Typ Leilas Rocky Road, men med chokladkola.

Ingredienser

  • 100 g svenskt smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl mörk sirap
  • 3 msk honung
  • 100 g mörk blockchoklad
  • 2 dl grovhackade julnötter, tex valnötter, mandel, paranötter
  • Instruktioner

    1. Mät upp smör, vispgrädde, socker, sirap och honung i en tjockbottnad kastrull. Koka på svag värme i ca 35 minuter eller tills termometern visar 125 grader. Eller gör ett kulprov; häll 1 tsk kolasmet i ett glas med kallt vatten. När kolan går att forma till en kula är den klar.
    2. Ta kolan från värmen och rör ner blockchokladen. Häll nötterna på ett bakplåtspapper. Häll över kolasmeten i ett jämnt lager. Låt stelna. Skär eller bryt i portionsbitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben