Kongresser

Serverar: 12 portioner

Goda kakor! Du behöver metallformar att göra dom i...

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 1/2 krm salt
  • 1 krm ättika
  • 3 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 1 3/4 dl strösocker
  • 2 små ägg
  • 2 1/2 dl hackade hasselnötter
  • Kräm
  • 1/2 dl vaniljkräm
  • Instruktioner

    1. Gör degen först; Häll det mesta av mjölet i en bunke. Tillsätt salt, ättika, vatten och rumsvarmt smör. Arbeta snabbt i hop allt till en deg, ställ i kylen att vila ca 15 min.
    2. Kavla ut degen ganska tunt, ca 3 mm tjock. Ta ut rundlar med ett glas. Klä formarna med degen. Tryck ut degen så att den går upp någon mm över formens kant.
    3. Lägg en klick vaniljkräm i botten på varje kaka.
    4. Vispa i hop ägg och socker till fyllningen, Rör ner nötterna. Fyll kakorna med fyllningen, men var försiktig så den inte hamnar på kanterna - då bränns den vid.
    5. Grädda i nedre delen av ugnen i 180 grader i ca 25 - 30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    KarinBelachew 4 februari 2012

    Toppengoda. Jag kommer att göra dom igen

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben