Kongresser

Serverar: 12 portioner

De kallas även Helenabakelser.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2 dl vetemjöl
  • 100 g smör eller margarin
  • ½ dl vatten eller grädde
  • Fyllning
  • 1 dl sötmandel eller hasselnötskärnor
  • 1 dl socker
  • 2 äggvitor
  • Instruktioner

    1. Hacka samman mjöl och fett direkt på bakbordet. Tillsätt vätskan och arbeta ihop pajdegen. Lägg den kallt att stelna.
    2. Mal eller finhacka mandel eller nötter till fyllningen. Blanda ned socker och äggvita och rör smeten porös.
    3. Kavla pajdegen. Klä smorda, krusiga bakelseformar med degen och ställ dem på plåt. Fördela fyllnigen i formarna.
    4. Kavla samman pajresterna och sporra dem till smala remsor. Lägg dem i kors över bakelserna och tryck till väl vid kanterna.
    5. Grädda i 200 grader ca 20 minuter.
    6. Stjälp upp bakelserna när de svalnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben