Konjaksägg

Serverar: 30 portioner

Det här blir de vuxnas eget godis till kaffestunden eller på påskbordet. Med en skvätt konjak får chokladtryffeln en smaskig smak med sting.

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 1½ dl vispgrädde
  • 300 g mörk choklad
  • 3 msk strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 3 msk konjak
  • Garnering
  • 1 msk kakao
  • 4 msk strösocker
  • Instruktioner

    1. Koka upp grädde och matfett i en kastrull. Bryt sönder chokladen och blanda i. Tillsätt socker, vaniljsocker och kakao. Blanda i konjaken. Låt vila i kylskåp över natten.
    2. Forma tryffeln till ägg som doppas i kakao-sockerblandning.
    3. Förvara i kylskåp.

    Liknande recept

    30 min
    30
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben