Konjakspäron med valnötstäcke

Serverar: 4 portioner

Päronen får dra i en konjakslag och bakas sedan under ett knaprigt ingefära- och valnötstäcke. Fantastiskt gott.

Ingredienser

  • 2-4 stora fasta päron, ca 400 g
  • 2½ dl konjak
  • 3 msk strösocker
  • 1 dl valnötter
  • 1 tsk mald ingefära
  • 3 msk havregryn
  • 3 msk farinsocker
  • 3 msk margarin
  • Instruktioner

    1. Skala, kärna ur och skär päronen i klyftor. Blanda konjak och socker i en panna och koka upp. Rör om tills sockret har smält.
    2. Lägg i päronen, sänk till låg värme och låt päronen sjuda cirka 20 minuter. Vänd dem då och då tills de är mjuka. Ta av pannan från värmen och låt päronen svalna i lagen.
    3. Sätt ugnen på 200 grader.Lägg över päronen i en ugnsfast form som rymmer 1 liter och skeda över 3 msk av konjakslagen.
    4. Mixa valnötter, ingefära, havregryn, farinsocker och margarin i en mixer eller matberedare. Strö smuldegen över päronen och baka i ugnen 15-20 minuter tills knapriga och gyllene. Servera med varm yoghurt, kaffegrädde eller vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben