Vildsvinsfilé med valnötstäcke

Serverar: 6 portioner

Ingredienser

  • 2 skivor vitt formbröd
  • 50 g (ca 1 dl) valnötter
  • 1 msk hackad timjan
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 50 g smör eller margarin
  • 700-800 g vildsvinsfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk margarin eller smör
  • Sås
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 1 msk margarin eller smör
  • 1 tsk tomatpuré
  • 3 dl rödvin
  • 4 dl kött- eller vilt- och kantarellbuljong (tärning eller fond+vatten)
  • 1 msk maizenaredning för mörka såser
  • Instruktioner

    1. Tillagningstid: Över 20 min Svårighetsgrad: Medel
    2. Gör så här Mixa bröd, nötter, timjan, salt och peppar i en matberedare. blanda i matfettet. Putsa filén på hinner och senor. Skala och skiva lök och morot. Fräs lök och morot i matfettet i en stekpanna. Tillsätt buljongen och låt puttre ca 5 min. Sila såsen i en ren kastrull och låt koka upp oop nytt. Vispa i maixenaredningen och låt koka ytterligare 1 min till lagom såskonsistens. Smaka eventuellt av med salt och peppar. Gnid in filén med salt och peppar. Bred valnötssmöret över köttet och tillaga mitt i ugnen i 175°C, ca 25 min. Låt köttet vila ca 10 min under aluminiumfolie innan det skärs upp. Server med smörfrästa trattkantareller och klyftpotatis samt tomatsallad

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben