Serverar: 4-6 portioner
Tid: 1 timme
Vidsvinskött är mycket gott, inte alls som vanlig gris. Har du inte prövat så gör det. Direkt från naturen utan tillsatser. Kan inte vara bättre. Krydda som du kryddar vanligt nötkött.
Börja med att ta fram fileérna ett par timmar innan du ska steka dom så de är rumsvarma. Putsa köttet rent från hinnor och fett. Skär fileérna i 1,5 cm skivor och stek dem i smör i 1/2 till ett par minuter på var sida. Det är ju en smaksak hur man vill ha det. Har du termometer så stick in den och kolla. Avbryt stekningen vid 56 grader. Stek i 2 omgångar så inte köttet ligger för tätt i stekpannan. Flytta över till annat fat. Hacka och stek vitlöken. Häll grädden och mjölken i stekpannan med stekskyn och rör eller vispa om. Krydda och koka försiktigt upp på svag värme. Smaka av. Flytta över filébitarna till pannan och värm försiktigt i 5-10 minuter innan servering. Servera gärna potatismos och en god sallad till. Smaklig måltid!
Hade en bit vildsvin framme som jag skulle laga så detta kom bra till pass. Hade färska kryddor och serverade med potatis och gele
Mycket gott. Nu vet vi exakt hur vi ska fixa till filen i fortsättningen. Tack för att Du delade med Dig....
Tack själv och kul att ni gillade receptet. Vildsvinskött är ju bara såååå... gott kött :-)
Var kommer vitlöken in?
Ja det har du rätt i. Hade glömt att skriva det. Nu har jag kompletterat receptet :-)