Helstekt vildsvinsfilé med äpple- och plommonsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Kanske morbror har hittat ett skjutet vildsvin i bland olivträden. Rätten går givetvis att göra på viltmarinerad fläskfilé också. Finns ett recept på Min sida om viltmarinad.

Ingredienser

  • 800 g fläskfilé
  • 1 tsk hackad rosmarin
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Smör
  • Olivolja
  • Till såsen
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 msk konc. kycklingfond
  • 1 äpple
  • 12 katrinplommon
  • Att äta till
  • Tagliatelle
  • Blandad sallad
  • Ugnsstekta tomathalvor
  • Färsk rosmarin
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Dela 4 tomater i halvor. Toppa med smör, hackad rosmarin och salt. Sätt in tomathalvorna i ugnen. Putsa och gnid köttet med salt, peppar och finhackad rosmarin. Bryn köttet runt om i lika delar smör och olivolja. Efterstek i ugn i 12–15 minuter.
    3. Skala, kärna ur och skär äpplet i bitar och hacka plommonen. Fräs bitarna med smör i en kastrull. Pudra över vetemjöl och späd med vatten, grädde och vin. Smaka av med fond och sjud såsen i 5 minuter. Salta och peppra.
    4. Koka pasta och skiva upp köttet. Lägg upp pasta, därefter kött och ringla över sås.
    5. Garnera med stekta tomathalvor, blandad sallad och rosmarin.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    4-6
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben