Konjaksplommon

Serverar: 1 portioner

Konserverad frukt. Använd gärna olika sorters plommon för färgens skull.

Ingredienser

  • 1 kg fasta plommon
  • 2 dl vatten
  • 6 dl socker
  • 2 krm askorbinsyra
  • 2 dl konjak
  • 1 krm natriumbensoat
  • 1 krm kaliumsorbat
  • Instruktioner

    Skålla och skala plommonen. Mät upp vattnet i en kastrull och tillsätt sockret och askorbinsyran. Koka upp blandningen. Lägg ner några plommon i taget i den heta lagen och ljud dem några minuter. Passa dem noga så att de inte mosar sig. Lägg frukten i varma, väl rengjorda burkar. Koka samman lagen utan lock, ca 15 minuter. Dra kastrullen från värmen och låt det svalna något. Blanda samman konjaken med 2 dl av lagen. Rör ut konserveringsmedlet med lite av lagen och häll därefter alltsammans över frukten i burkarna. Förslut burkarna väl. Använd gärna olika sorters plommon för färgens skull. Hur många burkar detta blir vet jag inte riktigt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben