Cheesecake med konjaksplommon

Serverar: 8 portioner

Tid: 30 minuter

Spännande och god cheesecake. Kan serveras kall eller ljummen med vispad grädde.

Ingredienser

  • 175 g digestivekex
  • 75 g smör
  • 1 påse kärnfria katrinplommon
  • ½ dl konjak
  • 1 brk kesella gourmet
  • 2 ägg
  • ½ dl strösocker
  • 1 tsk vanillinsocker
  • Instruktioner

    1. Låt katrinplommonen ligga ett par timmar i konjaken. Konjaken kan ersättas med portvin eller söt sherry om man vill.
    2. Sätt ugnen på 175 grader. Krossa kexen och smält smöret som hälls över smulorna. Tryck ut blandningen i en pajform, eller en form med löstagbar kant.
    3. Blanda kesellan med ägg, socker och vanillinsockret. Rör ned katrinplommonen med sitt spad. Bred ut smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen tills fyllningen stelnat, ca 30 minuter.
    4. Servera med vispad grädde. Eller spritsa grädden runt kanten på kakan.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8
    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben