Korvlasagne

Serverar: 4 portioner

Lasagne är en populär "allt-i-ett" rätt, som går bra att förbereda och värmas när den skall ätas.

Ingredienser

  • 10-12 lasagneplattor
  • 1 gul lök
  • 200 g squash
  • 1 msk olja
  • Ca 400 g falukorv
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 tsk timjan
  • 1/2-1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Ostsås
  • 4 msk vetemjöl
  • 7 dl mjölk
  • 1-2 msk smör eller margarin
  • 3 dl riven lagrad ost
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Ugn 200º.
    2. Hacka lök och skär squashen i fina tärningar. Fräs allt i olja i en stekpanna.
    3. Skär falukorven i fina tärningar och låt den fräsa med. Häll över tomatkrosset. Smaka av med salt och kryddor. Sjud ca 5 minuter.
    4. Vispa ut mjölet i lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken och låt såsen koka upp under vispning. Sjud den i ca 3 minuter, tillsätt det mesta av osten och smaka av med lite salt och peppar.
    5. Häll lite sås på botten av en ugnssäker form. Lägg på lasagneplattor så det täcker. Häll på 1/3 av korvsåsen och varva sedan plattor, ostsås och korvsås. Överst ska det vara plattor med ostsås på.
    6. Strö över resten av osten och gratinera i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Servera gärna en sallad till.
    7. Tips! För den som har bråttom går det bra att använda två paket Kelda ostsås istället för den hemlagade.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben