Lasagne är en populär "allt-i-ett" rätt, som går bra att förbereda och värmas när den skall ätas.
Ingredienser
10-12 lasagneplattor
1 gul lök
200 g squash
1 msk olja
Ca 400 g falukorv
1 burk krossade tomater
1 tsk timjan
1/2-1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Ostsås
4 msk vetemjöl
7 dl mjölk
1-2 msk smör eller margarin
3 dl riven lagrad ost
Salt
Peppar
Instruktioner
- Ugn 200º.
- Hacka lök och skär squashen i fina tärningar. Fräs allt i olja i en stekpanna.
- Skär falukorven i fina tärningar och låt den fräsa med. Häll över tomatkrosset. Smaka av med salt och kryddor. Sjud ca 5 minuter.
- Vispa ut mjölet i lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken och låt såsen koka upp under vispning. Sjud den i ca 3 minuter, tillsätt det mesta av osten och smaka av med lite salt och peppar.
- Häll lite sås på botten av en ugnssäker form. Lägg på lasagneplattor så det täcker. Häll på 1/3 av korvsåsen och varva sedan plattor, ostsås och korvsås. Överst ska det vara plattor med ostsås på.
- Strö över resten av osten och gratinera i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Servera gärna en sallad till.
- Tips!
För den som har bråttom går det bra att använda två paket Kelda ostsås istället för den hemlagade.
Liknande recept
Kommentarer (0)