Korvlasagne

Serverar: 4 portioner

Med prästost och ruccola. Recept av landslagskocken Tom Sjöstedt.

Ingredienser

  • 100 g ölkorv vitlök
  • 300 g kumlakorv eller grillkorv skinnfri
  • 200 g färska lasagneplattor
  • 500 g krossade tomater
  • 2 gula lökar
  • 1 msk olivolja
  • ½ kruka färsk basilika
  • 4 msk chilisås
  • 4 dl lätt crème fraiche
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 200 g riven prästost
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 knippen ruccola
  • 1 dl röd pesto
  • 3 msk rostade pinjenötter
  • Instruktioner

    1. Finhacka löken och och skina all korv tunt. Fräs korv och lök i olivolja. Slå på tomater och chilisås. Låt sjuda ca 3 minuter.
    2. Blanda i basilika och smaka av med salt och svartpeppar. Blanda créme fraiche och vitlök. Smaka av med salt och svartpeppar. Varva lasagne, tomatsås, créme fraiche och ost. Avsluta med lasagneplatta och ost.
    3. Grädda i ugnen på 170 grader ca 25 minuter. Toppa med rucola, röd pesto och pinjenötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Bappi 31 mars 2008

    För mycket tomatsmak i min smak för att ge toppbetyget.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben