Korvpannkaka

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

En vanlig fläskpannkaka som jag modifierade lite. Jag tycker själv att det blev mycket godare med korv, har man fläsk kan det ju bli lite simmigt!

Ingredienser

  • 1 msk smör
  • 3 ägg
  • 8 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 2 frukostkorvar eller kryddkorvar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225º C. Smörj en långpanna, 30x40 cm, med smöret.
    2. Vispa sönder äggen lätt. Tillsätt hälften av mjölken samt hela mängden mjöl och salt. Vispa allt detta till en jämn smet och häll på resten av mjölken. Häll smeten i långpannan.
    3. Skär korvarna i skivor och, om man vill, skivorna på mitten, och sprid ut korvarna i smeten.
    4. Grädda pannkakan ca 30 minuter eller tills den fått fin färg. Servera med lingonsylt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    evanet418 7 januari 2016

    Jag tackar för recepttipset. Jag har funderat på liknande. Vänligen Evanet

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben