En vanlig fläskpannkaka som jag modifierade lite. Jag tycker själv att det blev mycket godare med korv, har man fläsk kan det ju bli lite simmigt!
Ingredienser
1 msk smör
3 ägg
8 dl mjölk
4 dl vetemjöl
½ tsk salt
2 frukostkorvar eller kryddkorvar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225º C. Smörj en långpanna, 30x40 cm, med smöret.
- Vispa sönder äggen lätt. Tillsätt hälften av mjölken samt hela mängden mjöl och salt. Vispa allt detta till en jämn smet och häll på resten av mjölken. Häll smeten i långpannan.
- Skär korvarna i skivor och, om man vill, skivorna på mitten, och sprid ut korvarna i smeten.
- Grädda pannkakan ca 30 minuter eller tills den fått fin färg. Servera med lingonsylt.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Jag tackar för recepttipset. Jag har funderat på liknande. Vänligen Evanet