Korvpannkaka med lök

Serverar: 4 portioner

Mellanmål, middag...servera med råkostsallad, lingonsylt eller rödbetor...

Ingredienser

  • 2 lökar
  • 300 g falukorv
  • 3 ägg
  • 8 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skiva eller finhacka löken fint. Bryn den i smord långpanna, 30X40 cm i ugnen.
    3. Skär korven i skivor och dela dem sedan i trekanter. Bryn dem tillsammans med löken i långpannan.
    4. Vispa samman ägg, mjölk, mjöl och salt.
    5. Häll det över korvfräset i långpannan.
    6. Grädda i ugnen i ca 30 minuter tills pannkakan fått fin färg och smeten stelnat.
    7. Dela i lagom stora bitar och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben