Kotlett provencal

Serverar: 4 portioner

Supergott att bjuda på i en allt i ett långpanna.

Ingredienser

  • 4-6 st kotletter
  • Salt
  • Peppar
  • 12-16 st potatis
  • Ca 3-4 klyftor vitlök, efter smak
  • 4 st tomater
  • (Vitlökssmör)
  • (Färskost med vitlökssmak)
  • Instruktioner

    1. Skala och skär potatisen i skivor lskölj dem i kallt vatten. Bryn lite i taget. Krydda med salt, peppar (vitlökspeppar) samt krossad eller skivad vitlök och lägg i en ugnsplåt/form Ställ in plåten i ugn på 200 grader.
    2. Stek under tiden kotletterna nästan klar. Lägg kotletterna på potatisen (när potatisen har ca 10 min kvar till klar) dela några tomater på mitten, krydda dem och ställ med snittytan upp, runt formen. In i ugnen ca 10 min till. Klicka över vitlökssmör/färskost med vitlökssmak vid servering eller servera det bredvid. Extra gott blir det om man vispar ur pannan med vatten när man stekt kotletterna och slår skyn över potatisen.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 15 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben