Kotletter på grönsaksbädd

Serverar: 4 portioner

Servera till en fräsch sallad av strimlad isberg, ekblad och ruccolasallad

Ingredienser

  • 4 st fläskkotletter
  • 0,25 st rotselleri
  • 2 morötter
  • 2 palsternacka
  • 6 st potatisar
  • Marinad
  • 1 dl olja
  • 0,5 dl soja kinesisk
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk socker
  • 0,5 tsk salt
  • Garnering
  • 0,5 st citron
  • 1 st tomat
  • Instruktioner

    1. Skär rotsakerna i skivor och lägg i en ugnssäkerform. Lägg kotletterna bland rotsakerna. Blanda marinaden och häll över. Sätt in i ugnen på 225 grader i ca: 15 minuter och vänd då kotletterna och låt stå ytterligare 15 minuter. Stick i den tjockaste kotletten vid benet - den får inte vara röd.
    2. Dekorera varje kotlett med skivor av citron och tomat.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 15 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben