Kräftmoussekanapé med västerbottenflarn

Serverar: 12 portioner

En förätt till nyår eller kanske bröllopet?

Ingredienser

  • 500 gr kräftstjärtar
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk chilisås
  • 4 msk finklippt dill
  • 2 tsk hummerfond på flaska
  • 2 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk sherry
  • 1 tsk dillfrö
  • 2 krm cayennepeppar
  • 2 krm citronpeppar
  • 1 blad gelatin
  • 24 skivor formfranska
  • Garnering
  • Dillvippor
  • 2 citroner
  • 1 rödlök
  • 1 huvud isbergssallat
  • Instruktioner

    1. Lägg gelatinbladet i blöt. Grovhacka kräftstjärtarna. Blanda kräfthacket med Creme Fraiche och chilisås.
    2. Stöt dillfröna fint i mortel. Rör ner dillfrö, dill, vitlök, sherry, hummerfond, cayenne- och citronpeppar.
    3. Mixa moussen med mixerstav eller i matberedare. Krama ur gelatinbladet och smält på låg värme.
    4. Rör ner det smälta gelatinet noggrannt i kräftmoussen. Förvara lufttätt i kyl fram till festdagen.
    5. Västerbottenflarn12 st: Kan förberedas 2-3 dagar före festdagen 200 g västerbottenost
    6. Fördela osten på bakplåtspapper i 12 små rundlar ca 6 cm i diameter. Grädda flarnen i 200º tills de är gyllengula och knapriga. Låt svalna och förvara i kyl fram till festdagen.
    7. På festdagen: Rosta brödskivorna och skär bort kanterna. Bred ett tunt lager kräftmousse på hälften av brödskivorna och fördela resten av moussen på de resterande brödskivorna.
    8. Lägg brödskivorna med det tunna lagret mousse överst. Fördela sallaten på tallrikarna och placera kanapéerna på sallaten.
    9. Garnera med citron, dillvippor, rödlök och västerbottenflarnen. Kan förberedas 2-3 dagar innan festdagen

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben