Ostskål med räkröra

Läcker liten förrätt till påsk eller till någon annan högtid under året...

Ingredienser

  • Ostskål
  • 150 g Västerbottenost, finriven
  • Räkröra
  • 200 g räkstjärtar, grovhackade
  • 50 g löjrom
  • 0,5 dl röd lök, finhackad
  • 0,5 dl majonnäs
  • 1 dl dill, finhackad
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Ugn 200 grader.
    2. Ostskål: Fördela osten i 12 st högar på en plåt, använd bakplåtspapper. Grädda i ugn på 200° i 5–7 min, osten ska smälta ner till ett flarn och få lite färg. Ta ut plåten och placera därefter varje ostflarn i en äggkopp så att den stelnar i ”skål”-form.
    3. Räkröra: Rör ihop räkor, löjrom, rödlök, majonnäs och dill. Smaka av med salt och peppar. Fördela räkröran på ostflarnen i äggkopparna.
    4. Det här receptet går även att servera som 4 st större ”toasts”, dvs rostade brödskivor med räkröra garnerade med västerbottenflarn.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    Ma_Lin 3 januari 2011

    Denna rätt var riktigt god och gick hem hos alla, från dotter på 4 år till gamlemorfar på 94!

    chateaupierre 17 april 2011

    Mycket god förrätt. Man kan tänka på att västerbottenost är för stark för vissa personer som inte tål den. Välj en annan fast ost som är mildare. Annars var rätten lättgjord. Jag bytte också ut löjrommen mot stenbitsdito. Hälsn. M. Châteaupierre

    carina_h 24 april 2011

    Kanongott! Tid i ugn 3-5 minuter snarare än 5-7 i receptet dock.

    christincarlsson 26 februari 2012

    Jätte gott,men svårt att göra skålar av osten.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben