Räkröra med piff och karaktär

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

En mycket fyllig och smakrik räkröra. Passar till både toast, rulle, eller bakpotatis. Bilden tagen med räkröran på ett morotsbröd. Det var riktigt smaskens.

Ingredienser

  • 1 dl majonnäs 80%
  • ½ dl filmjölk standard
  • 1 tsk Herbarme örtsalt
  • 1 tsk pepparmix
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk dill torkad
  • 1 dl ost finriven (valfri sort)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 100 g champinjoner
  • 100 g crabstick
  • 2 ägg
  • 150-200 g räkor skalade
  • Instruktioner

    1. Koka äggen i ca 10 minuter, kyl sen i kallt vatten. Blanda majonnäs och filmjölk. Tillsätt alla torra kryddor och rör om. Pressa i vitlöksklyftorna.
    2. Finhacka den gula löken och lägg i den. Finriv osten och rör om allt ordentligt.
    3. Finhacka champinjoner, crabstick lägg i och rör om. Skala och finhacka de kylda äggen lägg i och rör om. Provsmaka och komplettera efter egen smak ev mer av någon ingrediens.
    4. Ställ in i kylen ca 1 timme för att mogna i smaken. Hacka räkorna i mindre bitar. (spara gärna några till dekoration). Ta ut den ”mognade” röra ur kylen och vänd i räkorna.
    5. Servera på bröd eller som tunnbrödsrulle. Alternativt som röra i bakpotatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben