Räkröra med piff och karaktär
En mycket fyllig och smakrik räkröra.
Passar till både toast, rulle, eller bakpotatis.
Bilden tagen med räkröran på ett morotsbröd.
Det var riktigt smaskens.
Ingredienser
1 dl majonnäs 80%
½ dl filmjölk standard
1 tsk Herbarme örtsalt
1 tsk pepparmix
1 tsk paprikapulver
1 tsk dill torkad
1 dl ost finriven (valfri sort)
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
100 g champinjoner
100 g crabstick
2 ägg
150-200 g räkor skalade
Instruktioner
- Koka äggen i ca 10 minuter, kyl sen i kallt vatten.
Blanda majonnäs och filmjölk. Tillsätt alla torra kryddor och rör om. Pressa i vitlöksklyftorna.
- Finhacka den gula löken och lägg i den. Finriv osten och rör om allt ordentligt.
- Finhacka champinjoner, crabstick lägg i och rör om. Skala och finhacka de kylda äggen lägg i och rör om.
Provsmaka och komplettera efter egen smak ev mer av någon ingrediens.
- Ställ in i kylen ca 1 timme för att mogna i smaken.
Hacka räkorna i mindre bitar. (spara gärna några till dekoration). Ta ut den ”mognade” röra ur kylen och vänd i räkorna.
- Servera på bröd eller som tunnbrödsrulle.
Alternativt som röra i bakpotatis.
Liknande recept
Kommentarer (0)