Skaldjurssill eller räkröra

Serverar: 6-8 portioner

Till jul gjorde jag en ny sill från Hemmets Veckotidning har helt enkelt glömt bort att dela med mig av det goda receptet, bättre sent än aldrig. Röran är krämig och len i smaken, utesluter man sillen och ökar de hackade räkorna får man en härlig räkröra, gott till rostad fralla eller till en god bit stekt fisk. Påminner om röran som "Feskar´n" (den blå lastbilen ), gjorde och åkte runt här i Norrbotten och sålde tillsammans med annan fisk.

Ingredienser

  • 1 ask fem-minuterssill (uteslut om du ska göra räkröra)
  • ½ dl majonäs
  • 1 burk räkor i lag , ca 180 g , öka med skalade räkor om du gör räkröran
  • 2 dl créme fraiche
  • 1 finhackad rödlök
  • 1 liten burk röd stenbitsrom 80 g eller Kalix löjrom
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Tag upp sillen och låt den rinna av ordentligt, dela den i sneda bitar (glöm bort hela 1:an om du ska göra räkröran)
    2. Skala och finhacka löken
    3. Blanda samtliga ingredienser utom sillen. I en tidning fick jag ett tips att man ska INTE blanda/röra så mycket i majonäsen och créme fraichen, blir lätt rinnig om man rör för mycket
    4. Ni som ska ha sillen i gör det sist av allt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben