Potatisplättar med räkröra

Till min påskbuffé. Men visst kan man göra potatisplättar som vardagsrätt då utan räkröran

Ingredienser

  • ca 500 g potatis
  • salt
  • ca 1 dl mjölk
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 - 3 msk vetemjöl
  • 2 ägg
  • salt
  • peppar
  • Räkröra
  • 500 g räkor med skal
  • 2 dl créme fraiche
  • ½ tub Kalles kaviar, á 190 g
  • 1 burk röd kaviar
  • 1 liten hackad röd lök
  • ca 2 dl riven god ost
  • Instruktioner

    1. 1. Skala potatisen och dela i mindre bitar. Koka den mjuk i lägttsaltat vatten. Häll bort vattnet och ånga av potatisen.
    2. 2. Mosa potatisen med elvisp eller potatisstöt. Späd med mjölk och tillsätt matfett. Låt potatismoset kallna.
    3. 3. Arbeta in mjöl och ägg i det kalla potatismoset. Smaka av med salt och peppar.
    4. 4. Skala räkorna och hacka dem. Rör samman alla ingredienserna till räkröran.
    5. 5. Klicka ner potatismos i en stekpanna med lite matfett. Jämna till moset så det blir till plättar. Stek de gyllene på båda sidor. Bjud räkröran till

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben