Potatisplättar från Slovakien

Serverar: 2-4 portioner

Inspirerad från mitt besök i mitt forna hemland Slovakien gjorde jag idag potatisplättar. Plättarna äts ofta med gås eller anka men efter min fantastiska utflykt till skogen då korgen blev full med flera liter trattkantareller improviserade jag. Det blev en mycket lyckad kombination. Lova att du provar, lättare kan det inte vara.

Ingredienser

  • 400 g kall kokt potatis
  • 2 dl vetemjöl
  • Salt
  • Instruktioner

    Pressa den kokta potatisen och blanda med mjölet till en mjuk deg som inte kladdar. Dela i 10 små bollar och kavla ut dem på ett mjölat bakbord, så tunt du bara kan. Stek plättarna på båda sidor i en het stekpanna, om du har, av järn. Fyll med smörstekta trattkantareller eller med vad du vill.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben