Mustiga potatisplättar

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Lätt stekta goda uppskattade plättar som passar bra att göra dagen efter att det blivit kokt potatis över.

Ingredienser

  • 500 g kokt potatis
  • ½ dl mjölk
  • 5 ägg
  • 3 msk potatismjöl
  • ½ dl grädde eller mjölk
  • Smör
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • Instruktioner

    1. Pressa potatisen i en potatispress och blanda med mjölk, grädde, ägg, potatismjöl till en jämn smet. Krydda med salt och peppar. Stek gyllenbruna plättar i smör.
    2. Servera med sylt och grädde om du vill ha dem till efterätt. Servera med grönsaker och lingon om du vill ha en lätt lunch.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4
    1

    Kommentarer (1)

    aattaa 17 augusti 2010

    Jättegoda!Fem stjärnor.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben