Potatisplättar med fyllning

Serverar: 4 portioner

Plättar av raggmunkspulver är bra snabbmat att ha till en lätt lunch. Lite gott till i form av kött- och grönsaksfräs är trevligt till omväxling mot lingonsylten.

Ingredienser

  • 1 pkt raggmunkspulver
  • Fyllning
  • 200 g rimmat sidfläsk
  • 2 gula lökar
  • 1 äpple
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Curry
  • 1 knippa persilja
  • Instruktioner

    1. Skär fläsk och bacon i fina tärningar och fräs dem sakta i eget fett.
    2. Häll av en del av fläskflottet och spar till stekningen av plättarna. Tillsätt finhackad lök och fräs den med fläsket en stund.
    3. Hacka också äpplet och blanda i fräset. Krydda och rör i klippt persilja. Håll fyllningen varm.
    4. Blanda smeten efter anvisningen på förpackningen och grädda ganska tjocka plättar.
    5. Lägg ihop plättarna två och två med fyllning emellan och servera dem alldeles nygräddade.
    6. Pröva till omväxling: Finskuren paprika och purjolök i fyllningen. Tunna korvskivor med en tomatskiva eller äppelskiva emellan i stället för fräset.
    7. Gott att servera till: Grönsallad eller tomatsallad med gräslök eller finhackad syltlök

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Kreativ återanvändning
    Det pågår ett enormt slöseri i det här landet. Mat för miljarder går d...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben