Älgtournedos med potatisplättar

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 4 tournedos från mittbiten på älgfilén
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 1-2 msk smör till stekning
  • 4-6 msk getost
  • Potatisplättar
  • 6-8 kokta potatisar
  • ½ tsk salt
  • lite vitpeppar
  • 4-6 msk smör
  • Instruktioner

    Putsa filébitarna och krydda och salta dem runt om. Bryn de sedan hastigt i smör runt om så de får färg. Gör 2 djupa kryss på varje och tillsätt getost så de fylls. Sätt in de i ugnen på 250 grader i 5-8 minuter beroende på hur man vill ha dem och hur tjocka de är. Pressa potatisen och smaksätt med salt och peppar, smöra sedan en plättlagg och fördela sedan potatismoset i var och en. Stek de sedan på en het platta på bägge sidorna så att de får en fin färg. Servera med gröna ärter en god sås och något gott att dricka till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    hpson 19 mars 2010

    Mmmm... snålvattnet börjar komma, Åh så gott det låter. Tack, detta recept ska testas.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben