Fiskspett med dillig räkröra

Serverar: 4 portioner

Fiskbitar på spett grillar klart i ugnen på ca fem minuter. Stötta dillfrön och honung lockar fram minnen av augustinätter och kräftkalas.

Ingredienser

  • 300 g sejfilé
  • 300 g laxfilé
  • 1 msk smör- & rapsolja
  • 1 1/2 tsk flytande honung
  • 1 1/2 tsk stötta dillfrön
  • 1 tsk salt
  • Dillig räkröra
  • 2 dl Kesella
  • 250 g räkor med skal, 100 g skalade
  • 2 msk hackad dill
  • ½ tsk salt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Räkröra: Skala och hacka räkorna grovt (spara ev. några hela, oskalade räkor att sätta på grillspetten). Blanda räkhacket med kesella och dill. Smaksätt med salt.
    3. Skär fisken i jämnstora kuber.
    4. Trä upp fiskbitarna på grillspett, avsluta ev. med en oskalad räka och lägg spetten på en smord plåt.
    5. Blanda smör- & rapsolja, honung, dillfrö och salt och pensla spetten med blandningen.
    6. Grilla i ugnen 5-7 minuter. Vänd spetten efter halva tiden.
    7. Servera med kokt potatis och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben