Serverar: 4 portioner
Ganska snabbt och mycket lättlagat. Servera gärna med vitlöksbröd. Blir soppan lite stark för en del, kan man ställa fram en skål med crème fraich som man kan klicka i och mildra soppan med. Soppan räcker till 6-8 personer om man har den till förrätt.
Skala räkorna. Lägg alla skaldjur i en sil i rumstemperatur ca 1 tim före servering. Koka upp buljong, tomat, räkskal och dillfrön, låt puttra på svag värme i ca en kvart. Sila. Blanda i grädden och dillen, smaka av med salt och cayennepeppar. Låt puttra en liten stund. Strö över majzenaredning till lätt krämig konsistens (ca 1-2 msk). Om man vill kan man ta i 1-2 droppar röd karamellfärg för ögats skull. Blanda de rumstempererade skaldjuren i botten på serveringsskålen eller soppterrinen. Häll den heta soppan över skaldjuren och servera genast. Serveras med varma vitlöksbröd eller baguetter.