Kramforskaka

supergod och räcker till många

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 1 ½ kopp mjölk
  • 4 ½ koppar mjöl
  • 4 koppar socker
  • 3 tsk bakpulver
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 1 ½ tsk kakao
  • 225 g margarin
  • Glasyr
  • 2 hg florsocker
  • 4 msk smält margarin
  • ½ msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Vatten
  • Garnering
  • Strössel, pärlsocker eller kokos
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält margarinet. Vispa äggen och sockret poröst. Tillsätt mjöl, bakpulver, vanilsocker och kakao. Rör om. Tillsätt mjölk och det smälta margarinet. Vispa till en jämn smet. Häll smeten i en smord och bröad långpanna. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Prova med sticka.
    2. Blanda samman ingredienserna till glasyren. Låt kakan svalna något. Bred på glasyren och strö över strössel, pärlsocker eller kokos. Skär kakan i lämpligt stora bitar efter glasyren stelnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben