Serverar: 20-30 portioner
Så himelsk god, prova den, det är de värt
Ingredienser
4 Ägg
4 dl Strösocker
5 dl Vetemjöl
4 tsk Bakpulver
2 msk vaniljsocker
150 g Smält smör
2 dl Gräddmjölk (1dl Grädde, 1 dl Mjölk alltså)
Glasyr
1 Litet paket florsocker
4-5 msk Kakao
75 g Smält smör
1 tsk Vaniljsocker
Kallt kaffe eller vatten
Instruktioner
- Vispa ägg och socker poröst och blanda sedan i resten av ingredienserna.
Grädda kakan på 175 grader tills den har fått en gyllenbrun yta, ca 20-30 min. och att du hör att det inte bubblar i kakan längre. Låt sen kakan svalna.
- Blanda alla ingredienser till glasyren och bred sedan över det på kakan. Strö över kokos på.
Liknande recept
Kommentarer (7)
Denna kaka är supergod. Den minns man hemifrån mamma gjorde alltid den. så jag ger dig 5 stjärnor. Mvh Gillsan
Ett litet paket florsocker, hur mycket är det?
Inte så märkvärdig egentligen, men det som gör den lite extra är att den är så fluffig och saftig. Perfekt till kaffet!
Hej Jag vill också ge dig en femma för detta recept som gjort stor succe i min familj.
Så saftig och god!!
Jättegott! Jag bredde på glasyren medan kakan var varm och använde en gaffel och petade ner glasyren lite i kakan. Mums!
Jättenöjd! Jag och en kompis träffades för att baka inför ett event och gjorde dubbel sats (inga problem förutom att det tog tid att få ägg och socker pösigt), och efter provsmakning så fick jag utlåtandet "den enklaste och godaste kaka jag någonsin bakat/ätit", det är värt en femma... :) Jag blev förvånad över att det inte fanns fler olika recept på Kramforskaka, eftersom jag tycker att man ser dem ganska ofta och det brukar finnas ett stort utbud av olika varianter här på matklubben. Jag läste igenom de två som fanns och konstaterade att det var det här som såg mest ut som jag minns det jag använder hemma. Sen insåg jag att receptuppladdaren också är dellbo, så om någon kan upplysa mig om vad denna underbara kaka kallas i resten av landet så vore det roligt... :)