Kristins klassiska smörgåstårta

Tid: 30 minuter

Mycket uppskattad och saftig smörgåstårta.

Ingredienser

  • 1 liter grädde
  • Ca 1 tub majonnäs
  • 1 ask leverpastej
  • 1½ dl smörgåsgurka
  • 300 g rökt skinka
  • 1 burk coctailfrukter
  • 1 burk mandarinklyftor
  • Salladsblad
  • Coctailtomater
  • Tärnhackad paprika
  • Persilja
  • Salt
  • Socker
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Vispa upp grädde och blanda ut med majonnäs tills det blir en mild majonässmak. Ta fram tre bunkar. Lägg på bakplåtspapper på ett uppläggningsfat. Skär av kanter på 12 brödskivor Lägg fyra på rad och smöra.
    2. Bunke 1: Blanda ut den mosade leverpastejen med gräddblandningen (ca 1½ dl) och blanda i avrunnen inlagd och finhackad gurka.
    3. Bunke 2: Blanda i coctailfrukter och sockra samt salta. Mosa gärna till frukterna lite så att de inte tar upp höjd. Lägg i hackad skinka eller eventuellt stekt, avrunnen bacon.
    4. Bunke 3: Endast gräddblandningen som sedan används till garneringen.
    5. Bred över röran från bunke 1 i första lagret. Andra lagret med bunke 2 och bred sedan runt ett lager med bunke 3 med slickepott. Låt detta stå till dagen efter!
    6. Dagen för servering: Bättra på röran på sidorna. Garnera med salladsblad runt på sidorna med enstaka coctailtomater emellan för att ge lite färg.
    7. Lägg ut mandarinskivor överst tillsammans med rökt skinka och paprika. Strö över persilja.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben