Krusbärschutney

En sötsyrlig chutney är ett gott tillbehör till fisk, kött och grönsaker men även till grytor.

Ingredienser

  • 500 g krusbär, röda och gröna
  • 1 gul lök
  • 1½-2 dl sherryvinäger
  • 1 tsk gula senapsfrön
  • 1 tsk torkad grönpeppar
  • 1 kanelstång
  • 1 msk färsk riven ingefära
  • 2 dl rörsocker
  • ½ tsk salt
  • Instruktioner

    1. Rensa och snoppa krusbären. Skala och finhacka löken. Blanda krusbär och lök i en kastrull tillsammans med sherryvinägern.
    2. Värm och tillsätt senapsfrön, grönpeppar, kanelstång, ingefära, socker och salt. Låt sjuda utan lock i ca 15 minuter, tills krusbären mjuknat och det blivit som en tjock kräm.
    3. Häll upp den varma chutneyn på glasburk och sätt på lock. Låt kallna. Chutneyn håller ca 2-3 veckor i kylen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben