En sötsyrlig chutney är ett gott tillbehör till fisk, kött och grönsaker men även till grytor.
Ingredienser
500 g krusbär, röda och gröna
1 gul lök
1½-2 dl sherryvinäger
1 tsk gula senapsfrön
1 tsk torkad grönpeppar
1 kanelstång
1 msk färsk riven ingefära
2 dl rörsocker
½ tsk salt
Instruktioner
- Rensa och snoppa krusbären. Skala och finhacka löken. Blanda krusbär och lök i en kastrull tillsammans med sherryvinägern.
- Värm och tillsätt senapsfrön, grönpeppar, kanelstång, ingefära, socker och salt. Låt sjuda utan lock i ca 15 minuter, tills krusbären mjuknat och det blivit som en tjock kräm.
- Häll upp den varma chutneyn på glasburk och sätt på lock. Låt kallna. Chutneyn håller ca 2-3 veckor i kylen.
Liknande recept
Kommentarer (0)